Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на

...
Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на
Коментари Харесай

Китайски знаменитост готвач обещава никога повече да не готви ориз с пържени яйца след националистическа реакция

Бележка на редактора: Регистрирайте се за бюлетина Meanwhile in China на CNN, който изследва какво би трябвало да знаете за възхода на страната и по какъв начин той въздейства върху света.

Лек, апетитен и елементарен за подготвяне, пърженият с яйца ориз от дълго време е обичано ядене в Китай и една от най-разпознаваемите икони на китайската кухня по света.

Но през последните години, известното пържене се трансформира в извънредно сензитивна тематика за китайските онлайн националисти, изключително през месеците октомври и ноември.

Емоциите са толкоз мощни тази седмица, че един от най-известните готвачи в страната беше заставен да се извини – за това, че направих видеоклип за това по какъв начин се готви ястието.

„ Като готвач, в никакъв случай повече няма да направя ориз с яйчен пържен яйчен ориз, “ Уанг Ганг, прочут готвач с повече от 10 милиона онлайн почитатели, даде обещание във видеообръщение в понеделник.

„ Тържественото опрощение “ на Уанг се опита да укроти гръмък проливен дъжд от рецензии по отношение на видеото, което беше оповестено...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР